Vannak feladatok, melyeket már észszerűbb gépekre bízni

Ha Ön is így látja, keressen minket

KAMERA ALAPÚ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZEREK

Gépi látásra alapozott minőség ellenörző rendszerek tervezése, kivitelezése, gyártási rendszerekbe való integrálása
ÉRDEKEL

GYÁRTÁSI RENDSZEREK AUTOMATIZÁLÁSA

Gyártási folyamatok automatizálása a tervezéstől a kivitelezésig
ÉRDEKEL

INTELLIGENS BALESETVÉDELMI RENDSZEREK

Gyártó, logisztikai területek kamerás megfigyelése, szoftveres felügyelete automatikus veszélyelhárítás indítással
ÉRDEKEL

VÉDETT TERÜLETEK,OBJEKTUMOK KAMERÁS MEGFIGYELÉSE, BEHATOLÁS ELLENI VÉDELME

Kijelölt terület behatolás elleni védelme virtuális kerítéssel, automatikus riasztással
ÉRDEKEL
Szemünk, mint elsődleges érzékszervünk segít tájékozódni a világban. Ezen keresztül érzékeljük a tárgyak színét, alakját vagy mozgását. 
A gépi látás ezeket a tulajdonságokat valósítja meg digitális környezetben.

 Kameráink képein szinte minden adat megtalálható, melyekből szemünk az előbb említett információt előállítja agyunk számára. Ebből kiindulva, a képet, mint adatforrást számítógépes környezetbe ültetve értelmezhetjük és ezektől függő cselekményre bírhatjuk a gépeinket. 

Mint ahogy a mi cselekedeteinket és gondolatainkat is befolyásolják a szemünk által kapott információk, úgy erre a gépek is taníthatóak. Ehhez két dolgot kell tudnia. Mi az amit lát és ha azt felismeri, mit cselekedjen.

 Mintha egy automatikus indítógomb lenne, a cselekvési parancsot maga a képi algoritmus adja meg. 

Ha pedig már megvan a felismerés, akkor azt tetszőlegesen kombinálva más megoldásokkal szinte bármire rábírhatjuk eszközeinket, ennek szinte csak a képzeletünk szab határt.

Ipari környezetben jellemzően a minőségellenőrzésben elterjedt megoldás.

A technológiák fejlődésével a modern gyártórendszerek egyre hatékonyabbak és termelékenyebbek lettek. A termékek gyártása során nem csak azok elkészítésének gyorsaságára, hanem a gyártás minőségének növelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Az elvárt minőséget többféle paraméter alapján lehet mérni. Ezen paraméterek egy csoportja a vizuálisan érzékelhető jellemzők. 

Ha egy alkatrész egy paramétere vizuálisan érzékelhető, akkor annak a paraméternek a mérése vagy érzékelése nagy valószínűséggel automatizálható is. Az alkatrészeket, ezen jellemzőik alapján csoportosítani, azonosítani is lehet és ez szolgálhat felismerésük alapjául. 

Következésként készíthetünk egyszerű azonosító, felismerő eszközöket, de ugyan azon technológiával bonyolult apró részleteket vizsgáló ellenőrző készülékeket is.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram