Esettanulmány

Balesetvédelem

Egy bányavállalatban történt a tragikus baleset: a kotrógép letarolta kiegészítő munkát végző munkagépet. A gép kezelője nem látta a tiltott zónában dolgozó kollégáját, ezért egy olyan védelem kidolgozására volt szükség, mely segít megakadályozni a hasonló balesetek megismétlődését.

Ebben az esetben nem csak az időjárási körülmények, de a szálló por is nehezíti az észlelést, ezért javaslatunk egy olyan speciális hőkamerával ellátott védelmi rendszerre vonatkozott, mely a kotrógép két oldalán mozgásiránytól függő, virtuális védelmi vonalat hoz létre és ha azon belül gépet vagy embert érzékel a rendszer, akkor figyelmeztesse a gép kezelőjét.

Veszélyes gépek megközelítése

Ha a gépet működés közben kritikus távolságra megközelítik, vészlekapcsolással előzi meg a lehetséges balesetet

Tiltott zónák kijelölése

Veszélyes anyagok, területek megközelítésére riasztással reagál

Építési területek ideiglenes lezárása

Munkálatok alatt ideiglenesen kijelölt veszélyes területek felügyelete, annak megközelítésekor, határ átlépésekor riasztással figyelmeztet

Útvonal felügyelet

Darupályák, munkagépek kijelölt területein belüli emberi jelenlét figyelése, riasztással

Esettanulmány

Vagyonvédelem

Napelemfarm védelmével kapcsolatban kaptunk megkeresést, ahol a feladatunk a farm állandó felügyeletével kapcsolatos rendszer kidolgozása volt.

Mivel az állandó személyes jelenlét és őrzés nem volt biztosítható, így mi egy szoftveres megoldást javasoltunk, mely a kamera képén létrehoz egy virtuális tiltott zónát és ha abba ember vagy gép érkezik, akkor riasztja a telep őrzésével megbízott biztonsági szolgálatot. Hasonló esetekben megoldható a folyamatos figyelem emberi jelenlét nélkül is.

Milyen riasztási módok lehetségesek?

Belső riasztás

Világítás felkapcsolás
Fény és hangjelzés
Zár aktíválás

Külső riasztás

Értesítés az előre beállított csatornákon
Képrögzítés, továbbítás