A következő témákban keressen minket bizalommal:

- Tanácsadás és együttműködés kutatás-fejlesztési projektekben, doktori disszertációkban
- Gépi látással kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányok készítése
- Proof of Concept jellegű együttműködés

A Széchenyi István Egyetemmel kialakított kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy az ott felhalmozott tudást és egyéb know how-t
is hasznosíthassuk kutatásaink során.

Automatikus testhőmérséklet mérés és maszk detektálás gépi látással

A jelenlegi járványügyi helyzetben szükségessé vált valamilyen módon a hatályos intézkedések betartásának ellenőrzése. Ilyen például a helyes maszkviselés vagy a területre beengedett emberek létszámának figyelése.

Speciális hőkamera vagy szenzor segítségével hatékonyan és pontosan mérhető a testhőmérséklet. A hőkamera az arc 3 pontját figyeli (a könnycsatornák és a homlok területe) és a pontok átlagából adja vissza az eredményt. Emellett a kamera egy algoritmus segítségével detektálja a látóterében lévő emberi arcokat, és képes megállapítani, hogy visel-e vagy helyesen viseli-e a maszkot az illető. Akár több embernél is egy időben. A megoldás teljesen automatikus, nem igényel emberi kontaktust, ezért nem csak kényelmes és gyors, de biztonságos/higiénikus is.

A fejlesztés rugalmassága lehetővé teszi, hogy személyre szabottan, sokféle különböző környezetben is elhelyezhető, például üzletek, irodák, raktárak, repülőterek stb... A beruházás a járványügyi helyzet változásával vagy megszűnésével akár igény szerint módosítható, például forgalom megfigyelésére vagy felvétel rögzítésre is.
Védje meg a munkatársait, keressen minket bizalommal!

Ergonómiai vizsgálat

Fejlesztéseink segítségével objektív mérőszámokra alapozható a tevékenységek, folyamatok elemzése.

Valós idejű kulcspont-detektáló szoftverünk használatával az ergonómiai vizsgálatok egyszerűsíthetők, mindez a felvételen szereplők személyiségi jogainak tiszteletben tartásával. (lásd: bal alsó kép)

Egy olyan projektben működtünk közre, ahol hipotézisek megállapításához, viselkedés vagy pozícióvizsgálat objektív adataira volt szükség.

A feladat, ember-robot távolságmérés volt, ahol a szerelősor mellett rögzített videófelvételen szereplő emberek és robot nevezetes pontjainak, koordinátáinak meghatározása volt. Ennek segítségével tényekre támaszkodva tudták ergonómiai szempontból vizsgálni a munkakörnyezetet.