Automatizált alkatrészfelismerés

Ügyfelünknél az éppen beérkező alkatrészt kellett felismerni és ahhoz igazítani a kenőgép programját. Így sikerült elkerülni a manuális programválasztásból adódó hibákat, és gyorsítani a munkafolyamatot. Mindez elérhető egy jól felépített neurális hálózattal.

Automata raklap- és csomagméret meghatározó rendszer

A szállítási költségeknél minden milliméter számít. Kizárólag a súly mérése nem elegendő egy korrekt fuvardíj meghatározásához. Egy könnyű, de sok helyet elfoglaló csomag súly alapján kalkulált ára nincs összhangban a nagy méretével elfoglalt drága légtérrel. A szállítmányozásban a térfogat értékes paraméter, ha biztosra akar menni, hogy a járművek optimálisan vannak feltöltve és az árképzés megfelel a valóságnak, pontosan meg kell határozni a rakomány dimenzióit.

Lézer alapú rendszerünk bármilyen áru dimenzióját képes megmérni: hosszúság, szélesség, magasság és megfelelő mérleggel (például padló- vagy targoncamérleggel) tömeget is. Targoncán lévő raklap vagy akár futószalagon mozgásban lévő csomagok is mérhetőek.

Hagyja a számítógépre az adatbevitelt: a dimenzionáló a vállalat irányítási rendszerrel (ERP) összeköthető, így a mért értékek azonnal bekerülhetnek az adatbázisba, tárolás vagy további feldolgozás céljára. Raklap-azonosítás, dimenzió- és súlymérés egy időben.
Örömmel válaszolunk az automata raklap- és csomagdimenzionálóval kapcsolatos további kérdéseire, keressen minket bizalommal!

De nem kell feltétlenül minden rendszerhez mesterséges intelligenciát alkalmaznunk, hogy intelligens legyen...

Intelligens szellőzőrendszer vezérlés

Ügyfelünk telephelyén a fűtés szabályozás kézi beállításokkal működött, ezért gyakran nem, vagy nem időben korrigálták a hőmérsékletet. Ennek eredményeképpen gyakran túlfűtötték a csarnokot.

Emellett a régi PLC-s vezérlés lokális (csarnok tetején) beavatkozásra volt alkalmas. A csarnok elrendezése a telepítés óta megváltozott, így az anno tervezett rendszer már nem volt aktuális.

A cél az volt, hogy a csarnokot előkészítsék bővítésre, optimalizálják az energiafelhasználást, automatikusan működjön a hőmérsékletszabályozás, az adatok lekérdezhetőek legyenek és távolról is be lehessen avatkozni.

A projekt keretein belül a következő feladatokat végeztük el:
- Fűtőszelepek cseréje
- Motorvezérlők cseréje
- Hőmérséklet adatgyűjtő telepítése
- Rendszervezérlő PC telepítése
- Érintőkijelző telepítése
- Villamos kapcsolószekrény módosítások elvégzése
- Egyedi ipari program elkészítése:
- GUI
- REST API
- Adatbáziskezelés
- Hőmérséklet adatgyűjtő szoftver
- Hőmérséklet szabályozó szoftver

A fejlesztés eredménye nem csak a korszerű működés/működtetés, hanem az energiamegtakarítás révén rövid idő alatt megtérülő beruházás.

Keressen minket bizalommal!