/
/
Intelligens kapuátjáró védelem

Intelligens kapuátjáró védelem

Egy ipari kapu élettartama alatt nem csak a fokozottabb igénybevételnek, de a rongálás veszélyének is ki van téve, amit leggyakrabban az anyagmozgató eszközök vagy egy áthaladó jármű magassága okoz.

Ügyfél

Világ egyik legnagyobb építőipari vállalatának magyarországi gyártóüzeme.

Iparág

Építőipar

Igénybe vett szolgáltatások

Szituáció

A kapunkat megvédhetjük fizikai akadályokkal, amik felveszik és elnyelik az ütközés energiáját, de a legjobb eset, ha meg sem történik az ütközés. Mivel szinte minden baleset visszavezethető az emberi figyelmetlenségre, ahhoz, hogy elkerüljük, a kieső figyelmet kell pótolni.

Megoldásunk

Erre válaszul kifejlesztettük az Intelligent Gate Protect (IGP) terméket, melynek feladata a gép kezelőjét figyelmeztetni, ha a jármű vagy a rakomány magassága meghaladja az átjáró magasságát.

Hogyan működik?

A lézeres technológiával működő rendszer érzékeli a megengedett magasságon túl közeledő tárgyat, ebben az esetben fény és hangjelzéssel figyelmeztet az ütközésveszélyre.

Ha biztosra akar menni, arra is van lehetőség, hogy ne csak figyelmeztető jelzést adjunk le, hanem a gép lassításával is beavatkozzunk a baleset megelőzése érdekében. Ehhez kiegészítő berendezés telepítése szükséges a munkagépekre.

További esettanulmányok

Önnek miben segíthetünk?

Agg Áron

Head Of Automation