/
/
Dimenziómérés szállítószalagon

Dimenziómérés szállítószalagon

Ügyfél

Járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozó vállalat magyarországi gyártóüzeme.

Iparág

Autóipar

Szituáció

Raktárak rész- vagy teljes automatizációja során fontos volt, hogy minden raktározandó anyagról rendelkezésre álljon a fizikai kiterjedése és a súlya. Az automata beraktározás hibamentességének biztosítása érdekében szükséges tudni a rakatolási hibákat, raklapról való anyaglelógások irányát és mértékét

Megoldásunk

Lézer alapú rendszerünk bármilyen áru dimenzióját képes megmérni: hosszúság, szélesség, magasság és megfelelő mérleggel (például padló- vagy targoncamérleggel) tömeget is. Targoncán lévő raklap vagy akár futószalagon mozgásban lévő csomagok is mérhetőek.

Hogyan működik?

A rakat azonosítójának leolvasását követően a dimenzómérő kapunk mérési zónájába egy conveyor pályán beérkező rakatot egy fordítóasztal 90 fokkal elfordít és közben a Gapidea dimenziómérő szenzorai részletes háromdimenziós képet készítenek a vizsgálandó anyagról. 

A pontfelhő kiértékelése során szoftverünk megméri az előírt paramétereket: rakat és raklapméret külön-külön, rakat teljes magassága, rakatolt anyag lelógása a raklapról, végül de nem utolsó sorban a villazsebek pontos méretei, elhelyezkedése és egy kamerás rendszer azok épségét is figyeli. 

A mérés során keletkező adatcsomag az adatbázisban automatikusan tárolásra kerül, ahonnan bármikor könnyedén lekérdezhető, hálózati kommunikációval akár távolról is. Szállítópályába épített mérleggel alkalmazva a súlyadatok is azonnal elérhetővé válnak.

Önnek miben segíthetünk?

Agg Áron

Position