/
/
Áthajtásos dimenziómérés

Áthajtásos dimenziómérés

Ügyfél

Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari gyártó vállalata

Iparág

Logisztika

Igénybe vett szolgáltatások

Szituáció

A raktárból kiszállítandó áru tehergépjárműre rakodása során fontos, hogy az anyagok megfelelő járműre és megfelelő sorrendben kerüljenek fel. Hibás kiszállítás esetén a visszaszállítás és az ismételt kiszállítás sok váratlan költséget generálhat. Másrészről a rakodási folyamat során nagyon kevés információ áll rendelkezésre. Ahhoz, hogy megfelelően felügyelhető és menedzselhető legyen a folyamat adatokra van szükség.

Megoldásunk

A rakodó állásokon elhelyezett kóldolvasó és dimenziómérő kapuink a rakodási folyamat 100%-t képesek felügyelni. Hiba esetén azonnali visszajelzést adnak a gépkezelőnek és időben elvégezhető a korrekció. Az ellenőrzés során összegyűjtött adatok közvetlenül továbbíthatók ERP vagy WMS rendszerekbe, amivel megfelelő információ áll rendelkezésre a rakodások menedzseléséhez másodperc pontossággal.

Hogyan működik?

Rakodás közben a targoncával szállított áru áthalad az ellenőrző kapun. A kapu leolvassa a rakat azonosítóját, majd ellenőrzi annak megfelelőségét központi adatbázisból történő lekérdezés alapján. A kódolvasást követően a kapu megméri a rakat dimenzióit és mobilmérleggel történő használat esetén a súlyát is, majd ezeket ellenőrzi. Végül a keletkezett adatcsomagot továbbítja a vállalatirányítási- vagy raktármenedzsment rendszerekbe.

Önnek miben segíthetünk?

Agg Áron

Position